29 juni 2020

aanpassingen corona maatregelen sport Heerlen

Met ingang van 1 juli mag weer binnen gesport worden. Dit door alle doelgroepen in alle takken van sport. Bij de buitensportverenigingen mogen de kleedlokalen weer open en de kantines en terrassen.

Ondanks dat al veel zaken bekend zijn, blijft er op sommige punten nog onduidelijkheid over de invulling van de maatregelen voor sport. We wachten nog op informatie van de Rijksoverheid en de daaruit volgende noodverordening. Dat betekent dat protocollen de komende dagen nog kunnen worden aangepast. Via de website sportinheerlen.nl houden we sportaanbieders op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Basisregels voor binnen en buitensport

  • De basisregels van de Rijksoverheid en het RIVM voor de sport staan in het Protocol Verantwoord Sporten. Komen er nog aanpassingen dan zal NOC*NSF het protocol actualiseren. Klik hier voor het actuele Protocol Verantwoord Sporten.
  • Daarnaast heeft elke sportbond een sport specifiek sportprotocol met richtlijnen.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines.

Binnensport in Heerlen

  • Binnen sporten mag weer vanaf 1 juli.
  • Let op ! Van 18 juli tot 24 augustus is er vakantiesluiting voor de binnensportaccommodaties. Sporthal in de Biessen is door eerder gepland onderhoud al vanaf 12 juli dicht.

Buitensport in Heerlen

  • Buitensporten mag alweer een tijdje. Sinds 13 juni zijn de voetbalvelden ook weer openbaar. Dit op momenten dat de daar sportende clubs geen trainingen hebben. Gun elkaar de ruimte en spreek elkaar aan op risicovolle situaties.
  • Kleedlokalen en douches mogen weer gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt wel, houd 1,5 meter afstand. Denk daarom na over de maximale aantallen personen die per ruimte passen en maak dat zichtbaar, bijvoorbeeld op de deur van een kleedkamer.

Actueel

Subsidies Sportakkoord

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >