23 juni 2020

Inventarisatie animo gebruik binnensportaccommodaties periode 1 juli t/m 17 juli

Woensdag 24 juni maakt de rijksoverheid tijdens een persconferentie bekend onder welke voorwaarden de binnensportaccommodaties op 1 juli weer open mogen. Een aantal voorwaarden is nu al duidelijk. Veiligheid staat voorop! Van de gebruikers maar ook van de gemeente zal veel gevraagd worden.

We willen ons voorbereiden. We willen zo snel mogelijk na de bekendmaking van de voorwaarden duidelijk hebben of en welke binnensportaccommodaties open kunnen. Voordat wij dit besluit nemen willen wij graag weten hoeveel sportclubs in de genoemde periode gebruik willen maken van de binnensportaccommodaties.

voorwaarden die nu bekend zijn

Gezondheidschecks, afstand houden en hygiëne (handen wassen maar ook desinfecteren van sportmaterialen /toestellen na elke training) zijn noodzakelijk. Alle sporters en trainers moeten vooraf op de hoogte worden gebracht van de regels waaraan ze zich moeten houden. Tijdens de trainingen moet er altijd een corona verantwoordelijke van de club aanwezig zijn en kleedruimtes zullen gesloten moeten blijven. Ook lijkt het er op dat er grenzen gesteld gaan worden aan de omvang van groepen.

de accommodaties

Bekend is ook dat er technische eisen aan de accommodaties gesteld zullen worden. Dit op het gebied van ventilatie. We onderzoeken nu welke accommodaties aan deze eisen voldoen. Waarschijnlijk zal een deel van onze accommodaties niet aan de voorwaarden voldoen.

wil de club vanaf 1 juli binnen gaan sporten?

Duidelijk is dat er één en ander snel geregeld moet worden. Dit bij accommodaties maar ook bij de club(s). Er zijn clubs die zo snel mogelijk willen starten. Maar er zijn ook clubs die er voor kiezen om pas na de zomervakantie met de trainingen te starten. Sowieso is er van 18 juli tot 24 augustus vakantiesluiting voor de binnensportaccommodaties. Sporthal in de Biessen is door eerder gepland onderhoud al vanaf 12 juli dicht.

vul het formulier in

Om een goed beeld te krijgen van de animo onder de sportaanbieders vragen we u om het formulier Gebruik binnensportaccommodaties 1 juli t/m 17 juli 2020 in te vullen. Stuur het ingevulde formulier vóór 26 juni naar onlinesportreservering@heerlen.nl

Formulier: Gebruik binnensportaccommodaties 1 juli t/m 17 juli 2020 .

Let op: Heeft u eerder al op de hierover gestuurde mail gereageerd dan hoeft u niet nog een keer te reageren.

Actueel

Subsidies Sportakkoord

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >