26 augustus 2020

Investeren in de ontwikkeling van je club: opleidingen, workshops, masterclasses en verenigingstrajecten

Sportclubs hebben te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub sterk en gezond? Met genoeg vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe leid je goede trainers op? Als club wil je blijven groeien en verbeteren. Iedere club heeft daarin zijn eigen doelen en wensen.

Sinds oktober 2019 heeft Heerlen een lokaal Sportakkoord. Door het Sportakkoord zijn er nu en ook volgend jaar ‘sportservices’ beschikbaar. Deze ‘services’ zijn eigenlijk een soort van waardebonnen waarmee clubs opleidingen / workshops kunnen inkopen. Denk aan een trainersopleiding, coaching voor het bestuur, een workshop of inspiratie sessie voor vrijwilligers. Voor de vereniging zijn hier geen kosten aan verbonden.

Het gaat om een selectie uit opleidingen van alle sportbonden. Dus niet alle opleidingen van de sportbonden vallen onder de services.

Meer informatie en voorbeelden van beschikbare services vind je in de brochure: Dienstverlening voor sportclubs binnen het Sportakkoord

De gemeente moet deze services voor de clubs aanvragen. In 2020 is er voor Heerlen voor € 20.000,- aan services beschikbaar. Wie zich het eerst meldt heeft de meeste kans.

Zijn er bij de club plannen op dit gebied … grijp dan je kans.

Laat het ons snel weten via sport-heerlen@heerlen.nl .We nemen dan contact met de club op. We onderzoeken of de gewenste opleiding / training onder de services valt en maken daarna verdere afspraken met de club.

In de Wegwijzer sportservices vind je meer informatie over het aanvragen van deze services bij de gemeente Heerlen.Actueel

Gratis stappenplan voor nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >