24 februari 2021

Koningsspelen 2021 gaan in aangepaste vorm door

Op vrijdag 23 april zijn weer de jaarlijkse Koningsspelen. Andere jaren was dit een dag waarop veel Heerlense basisscholen deelnamen aan een groot evenement van Heel Heerlen Beweegt. Maar door corona is het dit jaar anders. Daarbij is de hulp van sportaanbieders gevraagd !

Heel Heerlen Beweegt stimuleert en ondersteunt scholen om er zelf op school een sportieve dag van te maken. Verenigingen kunnen scholen hierbij helpen. Dit kan door het geven van een clinic, het beschikbaar stellen van de buitenaccommodatie, of het inzetten van vrijwilligers.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Scholen schrijven zich in op de site van de koningspelen en kunnen daar op zoek naar een vereniging in de buurt.
  • Verenigingen die een ‘koningsmatch’ maken met een school in Heerlen komen in aanmerking voor een vergoeding zoals u dat van Heel Heerlen Beweegt gewend bent vanuit het sportkennismakingsproject.
  • Mocht het niet lukken om een match te maken via de site dan kan Heel Heerlen Beweegt bemiddelen. Ook als er vragen zijn kunt u contact opnemen met vivian@heelheerlenbeweegt.nl

Tips

De landelijke organisatie geeft tips op www.koningsspelen.nl en hoopt dat veel scholen en verenigingen een ‘Koningsmatch’ gaan maken.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de koningsspelen.

Logo Koningsspelen

Actueel

versoepelingen coronamaatregelen per 28 april a.s.

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >