6 oktober 2020

Sluiting horeca bij sportinrichtingen

Er zijn veel vragen over de sluiting van horeca bij sportinrichtingen. De veiligheidsregio Zuid Limburg heeft het volgende laten weten:

Op basis van de huidige noodverordening is volstrekt helder dat horeca bij sportinrichtingen dwingend gesloten dienen te zijn.

Artikel 2.3a van de Noodverordening luidt: "het is verboden bij of in sport- en fitness gelegenheden een eet- en drinkgelegenheid of een daarbij behorend buitenterras geopend te houden voor publiek".

Daarbij is de vorm van de horecagelegenheid (gehuurd, zelfstandig etc) of de vorm van de vergunning (commercieel of niet) niet relevant.

Op grond van het boven genoemde artikel moeten kantines en daarbij behorende terrassen bij sport- en fitnessgelegenheden dus gesloten blijven. Dit gaat om alle eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties en sportinrichtingen, dus ook die bij zwembaden, sporthallen en sportvelden. De aanwezigheid van een eigen ingang of een aparte inschrijving in de KvK zijn in deze verder niet relevant. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.

Zie verder: https://www.rijksoverheid.nl/o...

Actueel

Subsidies Sportakkoord

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >