12 mei 2020

Sport en corona - Verruiming maatregelen

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er wel stapsgewijs meer ruimte.

Veiligheidsregio en Noodverordening

De regering heeft vorige week nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen zijn doorgegeven aan de Veiligheid regio's. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de burgemeesters bekijken nu hoe de uitbreiding van de sportmogelijkheden in de gemeente(n) kan plaatsvinden.

We denken dat de Noodverordening vandaag of morgen aangepast wordt. Dit is te volgen via https://www.vrzl.nl/coronavirus.

Buiten sporten voor volwassenen

Op het moment dat de Noodverordening is aangepast is ook het buiten sporten in groepen voor 19 jaar en ouder weer toegestaan, als er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Dit geld voor alle sporten, dus voor voetbal maar ook voor judo, karate of boksen. Er mogen geen wedstrijden gespeeld worden. Gebruik van gezamenlijke kleedkamers en douches mag ook niet.

Wil je met buitensporten aan de slag?

Meld dit dan bij de gemeente. We overleggen samen wat kan.

Wil je gebruik maken van een gemeentelijk buitensportcomplex? Stuur een mail naar onlinesportreservering@heerlen.nl .

Wil je gebruik maken van de openbare ruimte? Stuur een mail naar evenementen@heerlen.nl .

Protocol Verantwoord Sporten

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen is door de sportbonden een sportprotocol gemaakt. In het protocol staat waar je in deze coronatijd overal rekening mee moet houden. Het protocol kan je downloaden via https://nocnsf.nl/sportprotocol .

Ook zijn er voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het pakket bevat o.a. posters met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters en is zowel te downloaden voor online als print.

In het pakket zit ook een set met informatieborden waarmee clubs en sportaanbieders hun accommodatie van routing en informatie op specifieke plekken kunnen voorzien. Daarnaast zijn er materialen beschikbaar om leden te informeren via de eigen website of social media-kanalen. Alle materialen zijn te downloaden via https://nocnsf.nl/sportprotocol/posters-informatieborden .


Actueel

Subsidies Sportakkoord

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >