Weltania

Al meer dan 70 jaar voetbal in Welten bij Weltania

De voetbalvereniging R.K.V.V. Weltania is opgericht op 19 juli 1945. In de stad Heerlen en omgeving heeft onze vereniging een goede naam opgebouwd en staat bekend als een actieve en sportieve vereniging. Op onze accommodatie komen wekelijks circa 300 leden bijeen om hun hobby te beoefenen.

Onze accommodatie maakt onderdeel uit van Sportpark Ter Worm gelegen aan de Koekoeksweg 2. Dit sportpark ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied Ter Worm met als naaste buren het Arcuscollege, Hoge School Zuyd, Sintermeertencollege en de Open Universiteit.

Vanaf 2014 beschikken wij over een kunstgrasveld met een uitstekende verlichtingsinstallatie. Op dit veld worden alle activiteiten afgewerkt. Van maandag t/m vrijdag tussen 17.30 en 21.30 uur zijn via een strak rooster de trainingen voor alle teams gepland. Op zaterdag zijn van 9.30 tot 17.00 uur de wedstrijden van de jeugdteams en de veteranen. Op zondag van 9.30 tot 16.30 de wedstrijden van de seniorenteams.

Naast het kunstgrasveld, beschikt de club over een goed onderhouden clubgebouw. Dit bestaat uit een voetbaltechnisch gedeelte en het clubhuis. In het voetbaltechnisch gedeelte zijn vier kleedlokalen en twee scheidsrechters ruimtes, een verzorgingsruimte en een grote bergruimte aanwezig. Het clubhuis en de bestuurskamer bieden plaats aan circa 120 personen.

Het eerste en tweede elftal zijn de selectieteams waar de prestatie voorop staat. Dat geldt ook voor ons damesteam. Het derde elftal is een recreatief team ofschoon ook zij menig kampioenschap wisten te vieren. Ons eerste team speelt momenteel in de derde klasse K.N.V.B. Op de zaterdagmiddag is er ruimte voor de wedstrijden van een dames en een heren veteranenteam. In het seizoen 2019 - 2020 konden we weer een 4e seniorenteam inschrijven voor de competitie.

De jeugdafdeling is voor Weltania zeer belangrijk en heeft ook speciale aandacht. In de jeugdafdeling werkt Weltania intensief samen met SV Bekkerveld. Door de gezamenlijke jeugdafdeling zijn we in de gelegenheid om alle jeugdspelers op hun eigen niveau te laten voetballen. Plezier in het spel staat daarbij voorop, lekker op zaterdag spelen in een team met je vrienden. Maar oudere jeugdspelers die meer kwaliteiten hebben kunnen die tonen in een prestatief jeugdteam.

Carmine
Eikenderveld
E Afgelopen
DSC_0470
DSC_0327_126
DSC_0087
D-Mido
IMG_7311
Website van sportaanbieder >

Actueel

Corona – aanscherping maatregelen voor sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Corona Helpdesk voor sportclubs - Huis voor de Sport Limburg

meer lezen >