Webinar "Bijzondere doelgroepen includeren en behouden binnen de vereniging"

Met de toenemende populariteit en acceptatie van de Paralympische Spelen als topsport neemt ook het aantal leden (met een beperking) van verenigingen toe. Bovendien is Nederland gidsland als het gaat om de integratie van aangepast sporten in onze sport- en verenigingscultuur. En dat willen we graag zo houden!
Daarom organiseert "Iedereen Kan Sporten" op maandag 29 november van 19.00 tot 20.30 uur het webinar "Bijzondere doelgroepen includeren en behouden binnen de vereniging".

Tijdens het webinar kun je informatie ophalen, ervaringen delen en eventuele vragen en/of belemmeringen rondom aangepast sporten bespreken.
De doelgroep wordt zelf het liefst benaderd zoals elk ander lid van de vereniging, niet gescheiden of in een apart groepje maar gewoon als meebewegend lid van de club. Met enkele aanpassingen is dit vaak gemakkelijk te realiseren en wanneer men volledig transparant is in het hoe en het waarom verdwijnen vragen en eventuele ongemakken snel. Belangrijk hierbij is wel dat het kader van de vereniging goed is geschoold in het omgaan met doelgroepen.

Cees Vervoorn treedt op als gastspreker van het webinar. Cees houdt zich al zijn hele leven bezig met sport. Zo deed hij als zwemmer meerdere keren mee aan de Olympische Spelen en was hij nationaal recordhouder op de 100 en 200 meter vrije slag en op de 100 en 200 meter vlinderslag. Ook was hij de chef de mission van het Nederlands Paralympisch Team in 1996 en 2000. Momenteel is Cees de verbindende schakel tussen de wetenschap en de praktijk bij Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Aanmelden kan via de website van IKS: https://iedereenkansporten-parkstad.nl/evenement/webinar-bijzondere-doelgroepen-includeren-en-behouden/

Na aanmelding voor het webinar zal de link voor het event op maandag 29 november worden verstuurd.

Actueel

Beleidsregel sport 2022

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >