30 maart 2021

Beweegmarkt

Unieke samenwerking in de wijk, sociale activiteiten die bewoners in beweging brengen en het netwerk in de wijk versterken. Dat is de beweegmarkt. Volledig aan te passen naar de behoeften en de mensen in de wijk. Wilt u ook een beweegmarkt organiseren of brainstormen over de mogelijkheden in uw wijk? Neem dan contact op met Vivian Boesten van Heel Heerlen Beweegt.

vivian@heelheerlenbeweegt.nl of 06-14748482


De sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt zetten zich in om in Heerlen meer mensen in beweging te brengen! Bewegen is namelijk niet alleen van belang voor de gezondheid, maar zorgt ook voor plezier en brengt mensen samen. Van jong tot oud, met en zonder beperking. Dat doen ze samen met vitale verenigingen en maatschappelijke partners. Dit sluit goed aan bij de Ambities in het Sportakkoord van Heerlen dat organisaties en sportaanbieders stimuleert naar een Open Club instelling, naar Inclusiviteit, Sociale Cohesie en naar de integratie van Sport in de wijk en in andere domeinen zoals ouderenbeleid.

De Beweegmarkt is een uniek voorbeeld van een samenwerking die afgestemd is op de wijken en laat zien hoe een idee uitgroeit tot een waardevol project voor alle betrokkenen.

Het doel van de Beweegmarkt gaat verder dan alleen mensen in beweging te krijgen. Je wilt sportaanbieders een platform bieden, een gezonde leefstijl promoten en je wilt contact houden met mensen in de wijken, je wilt eenzaamheid en problemen kunnen signaleren en aanpakken. Dat lukt alleen als we elkaar ook bereiken.

Het doel is dus niet alleen een eenmalige activiteit, maar mensen motiveren om te gaan bewegen. Er zijn tal van nieuwe initiatieven in de wijk waar mensen bij kunnen aansluiten. En indien er behoefte is aan vernieuwend aanbod, dan wordt daar weer op ingespeeld.

Hoe komt zo’n project als de beweegmarkt nou tot stand? Het gezamenlijke belang is hierin de verbindende factor. Heel Heerlen beweegt ondersteunt partijen om te komen tot een dergelijke samenwerking. Want het begint met een kleine connectie, een idee en een eerste overleg!

  • Wijkraad Douve weien-Caumerveld
  • Wijkraad Aarveld-Bekkerveld
  • Heel Heerlen Beweegt
  • Heerlen Stand-By
  • A Gene Bek
  • Huisartsen en Fysiotherapeuten
  • Sportaanbieders
  • Sportakkoord Heerlen

Bent u geïnspireerd geraakt om op het gebied van sport- en bewegen ook de samenwerking op te zoeken in uw buurt? Neem dan contact op met Heel Heerlen Beweegt om samen de mogelijkheden te verkennen.

vivian@heelheerlenbeweegt.nl of 06-14748482

Actueel

Winnaars Nationale Sportinnovator Prijs 2023: ‘Een (sociaal) veilig sportklimaat’ bekend

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >