16 november 2021

Gemeente helpt sportaanbieders bij controle coronatoegangsbewijs (CTB)

Het voldoen aan de verplichting om de naleving en de controle op het CTB te organiseren is niet voor alle sportaanbieders even eenvoudig, bijvoorbeeld omdat het praktisch gewoon lastig te regelen is.

Als het nodig is, kan en wil de gemeente u hierbij graag helpen en faciliteren met middelen die vanuit het kabinet specifiek hiertoe beschikbaar zijn gesteld voor de periode tot 31 december 2021.

Waar moet u dan aan denken? Bijvoorbeeld dat wij in overleg middelen voor extra beveiliging beschikbaar stellen om de naleving van het CTB te reguleren, of een vrijwilligersvergoeding bekostigen voor mensen die namens een vereniging het CTB controleren. Ook het vergoeden van materiële kosten die de controle op het CTB faciliteren, denk aan kosten voor polsbandjes, is mogelijk.

Een aantal sportverenigingen heeft al een beroep op de middelen gedaan. Zo wordt op drukke momenten bij sportcomplex A gene Bek een beveiliger ingezet om het CTB te controleren. Het initiatief hiertoe is genomen door RKSV Bekkerveld samen met de volleybal (VCH). RKHBS zet eigen vrijwilligers in en deze ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

Hebt u ook interesse.

Laat dat weten via sport-heerlen@heerlen.nl of 045 5604089

Meer informatie over de regeling

Klik op de link: Financiële ondersteuning voor handhaving op het coronatoegangsbewijs

CTB
Bankbiljetten

Actueel

Winnaars Nationale Sportinnovator Prijs 2023: ‘Een (sociaal) veilig sportklimaat’ bekend

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >