22 september 2021

corona -maatregelen voor de sport per 25 september

Per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandsregel. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden, alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Voor sportkantines gelden in principe de regels zoals die voor de horeca gelden. Echter er zijn voor de sport een aantal uitzonderingen.

Per 25 september geldt:

  • buiten geen maximaal aantal bezoekers.
  • binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.
  • toegang tot horeca met een corona-toegangsbewijs maar voor de sport is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Voor meer informatie over deze uitzondering : Protocol verantwoord sporten v21092021

In dit protocol staat o.a. wanneer binnen de sporthoreca wel en niet een CTB ( Coronatoegangsbewijs) nodig is.

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >