13 juli 2023

Noodfonds Energie amateursportverenigingen die geen TEK hebben kunnen aanvragen

Beste verenigingsbestuurder,

Graag breng ik jullie op de hoogte van de regeling Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportvereniging. Heeft u geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling, lees dan verder.

De regeling Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen (SPUK NEAS) is bedoeld om amateursportverenigingen eenmalig gedeeltelijk te compenseren voor de gestegen energiekosten over de periode 1 januari 2022 tot en met december 2023.

Voor wie

Deze regeling is alleen bedoeld voor amateursportverenigingen die geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling(Tegemoetkoming Energiekosten) en in continuïteitsproblemen zijn gekomen als gevolg van de energiekostenstijging.

De hoogte van de uitkering bedraagt per sportvereniging ten hoogste het bedrag van de energiekosten 2019. Zowel de gemeente als de landelijke instantie DUS-I kan een steekproef uitvoeren.

Vanuit het Rijk is €6 miljoen euro voor deze uitkering beschikbaar. Wordt dit plafond bereikt, dan wordt dit bedrag evenredig verdeeld over de aanvragers. Hierdoor kunnen we niet garanderen of en hoeveel u gecompenseerd wordt.

Aanvragen

Aanvragen van deze regeling gaat via de gemeente.

De sportverenigingen hebben van 14 juli 2023 tot en met 1 september 2023 de tijd om de benodigde stukken bij ons aan te leveren. Dit kan eenvoudig via bijgevoegd formulier. (zie onder Energie amateursportverenigingen) Geef hierin duidelijk aan wat de energiekosten zijn geweest van kalenderjaar 2019.

Dit traject staat los van de eerdere rondes energiecompensatie door de gemeente Heerlen

Na 1 september 2023 vraagt de gemeente Heerlen in één keer de subsidie aan bij het ministerie. Verwachting is dat in Q4 2023 het geld naar de sportverenigingen kan worden overgemaakt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Heerlen via: Sport-heerlen@heerlen.nl.

Energie amateursportverenigingen

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >