28 september 2023

Sportcafé Ondernemende sportaanbieders Heerlen een succes!

Vanuit Sportakkoord II, vond op maandag 25 september in Heerlen een sportcafé voor ondernemende sportaanbieders plaats. Onderwerp van gesprek was maatschappelijk ondernemen.

Een enthousiaste groep deelnemers, bestaande uit personal trainers, fysiopraktijken, sportscholen en klimaccommodaties werd meegenomen in de vraag waarom wel of niet maatschappelijk te ondernemen. Daarbij presenteerde gastheer en ondernemer Luke Landman van Anytime fitness zijn bevindingen bij het project Fitness Loont.

Er is gesproken over de manier waarop het voor private sport- en beweegaanbieders interessant is om van waarde te zijn voor de maatschappelijke omgeving. Zichtbaarheid, elkaar versterken en weten te vinden zijn belangrijke voorwaarden.
Niet in een cirkeltje blijven draaien maar aan de slag en verwachtingen uitspreken. En wat is de waarde van maatschappelijk ondernemen voor deze groep sportaanbieders.

Onder toeziend oog van wethouder Sport, Martin de Beer, presenteerde Roland Rijshouwer de middag. De positieve reacties gaven de interesse in en het belang van gezamenlijke acties weer. De komende tijd zal dan ook verder richting bepaald worden. Met de woorden ’Kies en je wordt gekozen’, rondde Roland de bijeenkomst af.

De aanwezige ondernemers ontvangen nog een verslag van deze bijeenkomst.

Wil jouw organisatie dit verslag ook ontvangen, of is de interesse gewekt om als ondernemende sportaanbieder verder in gesprek te gaan met het Sportakkoord Heerlen, of willen jullie met andere partijen in gesprek? Neem dan contact op via tvanveen@alcander.nl.

Actueel

Winnaars Nationale Sportinnovator Prijs 2023: ‘Een (sociaal) veilig sportklimaat’ bekend

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >