Alavanca NL

Gracie Jiu Jitsu

De Gracie familie is wellicht de meest bekende en grootste vechtsportfamilie ooit. Zij introduceerden het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) aan het grote publiek. Dit middels het creëren van de UFC en daarmee bewijzen dat kracht, gewicht en agressie kan worden overwonnen door pure techniek.

Ook wel bekend als "the gentle art", maakt Gracie Jiu Jitsu/Braziliaans Jiu Jitsu geen gebruik van slaan en trappen, maar van controle en "submissions". Met slaan en trappen kun je van tevoren niet weten hoeveel schade je aanricht, maar door het gebruik van controle en submissions heb je de mogelijkheid om een situatie te de-escaleren zonder enige schade en heb je de keuze om schade toe te brengen indien dat absoluut noodzakelijk mocht zijn (en zelfs dan heb je de controle over de gradatie waarin je dat doet).

In aanloop naar het openen van een Certified Training Center, wordt er op dit moment in een redelijk kleine groep volwassenen geoefend op de donderdagavonden in Gymzaal Pronsebroek (Heksenberg, op het terrein van RKSV Groene Ster). Ook kinderlessen worden gegeven in kleine groepjes, namelijk op de woensdagmiddagen van de even weken (dus om de week). Voor meer informatie, mail naar: manuelbrouwers@gmail.com

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >