Atletiekvereniging Oranje Nassau (AVON)

In het Emmastadion aan de Passartweg op de grens Heerlen-Hoensbroek wordt atletiek bedreven, die tak van sport, die aansluit bij de natuurlijke bewegingen van de mens: lopen, springen en werpen.

Atletiek wordt dan ook de moeder aller sporten genoemd.

AVON bestaat sedert 1 mei 1923 en nadert dus met rasse schreden haar honderdste verjaardag. Ze is ontstaan vanuit de Oranje Nassau-mijn en de clubkleuren herinneren nog steeds aan het hier gedolven "zwarte goud". AVON is opgebouwd door "koelpieten" en hun werkvlijt en vechtlust hebben in de loop van de decennia vele prominenten opgeleverd, zoals olympische deelnemers Ad Paulen en Jef Lataster.

AVON heeft aan de wieg gestaan van de Heerlense Telematicaloop en de Brunssumse Parelloop, organiseert jaarlijks haar nu reeds legendarische Kerstcross op Tweede Kerstdag en gedurende het hele jaar baanwedstrijden. Op deze baan is eenieder welkom: wedstrijdatleet en recreant. En deze sportmensen kunnen zowel in de ochtend- als in de avonduren onder verantwoorde en gestructureerde begeleiding hun programma afwerken.

Onder de vleugels van de "moeder aller sporten" treft men een brede jeugdpopulatie aan die de club de tweede eeuw van haar bestaan zal binnenleiden.

20190216_110547 1
Website van sportaanbieder >

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >