CrossFit Heerlen

Iedereen, fit of niet, is welkom bij CrossFit Heerlen. Wil je je energiek, krachtig en fit voelen? Onze trainingen zijn fris en boeiend en maken het verschil. Kom meedoen en ervaar wat we te bieden hebben!

CrossFit is een revolutionair trainingsprogramma dat het beste combineert uit gymnastiek, gewichtheffen en atletiek. Door middel van functionele bewegingen, een hoge intensiteit en afwisselende work-outs train je de verschillende facetten van je algemene fitheid, van kracht en uithoudingsvermogen tot flexibiliteit en coördinatie. Resultaat: in korte tijd voel je je merkbaar sterker, leniger én fitter.

Enkele kenmerken

Wat opvalt bij CrossFit zijn de inrichting en sfeer van de ruimtes. Anders dan bij de meeste fitnessclubs zie je in een CrossFit box geen spiegels, tv’s en fitnessapparaten.

Gevarieerde trainingen

Elke dag staat er een andere WOD (”Workout Of the Day”) op het programma. Opdrukken, touwklimmen, zwaaien met kettlebells, rennen, springen, gewichtheffen: alles komt aan bod. Je werkt aan je gewichtheftechniek, doet squats, deadlifts en trekt je op. Door de combinatie van de oefeningen en de intensiteit train je alle spiergroepen optimaal.

Functioneel bewegen

Bij Functioneel bewegen werken spieren en gewrichten moeiteloos en pijnvrij. Je leert hoe je mechanisch efficiënt beweegt, of het nu gaat om sport, algemene conditie training of alledaagse activiteiten. Belangrijk voor iedereen, omdat je fit blijft en je er blessures door voorkomt.

Hoge intensiteit

Een CrossFitter zul je niet trots horen verkondigen dat hij wel vier uur heeft getraind. Eerder is het: ‘Ik was na twintig minuten klaar’. Een hoge intensiteitstraining kost een fractie van de tijd die je gewend bent, maar leidt tot snellere en betere resultaten.

Ja, iedereen

Tijdens elke training doet iedereen hetzelfde, maar op een andere schaal. Mensen met verschillende conditionele niveaus, persoonlijke doelen en vaardigheidsniveaus kunnen hierdoor op een veilige manier naast elkaar werken. We motiveren elkaar en moedigen elkaar aan. Er is een gezonde vorm van wedijver, maar bovenal helpen we je bij elke training om het beste uit jezelf te halen!

Voor meer informatie over CrossFit ga je naar onze website: www.crossfitheerlen.nl.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
Website van sportaanbieder >

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >