FC Hoensbroek

De voetbalvereniging FC Hoensbroek bestaat sinds 1946 en is momenteel een van de grootste verenigingen in de Gemeente Heerlen. De vereniging heeft haar wortels stevig verankerd in de wijk Nieuw-Lotbroek. Tegenwoordig is er sprake van een wijk overstijgende functie van de voetbalclub.

FC Hoensbroek heeft wel heel duidelijk een sterke band met haar oorsprong, maar inmiddels maken steeds meer leden van andere wijken van Hoensbroek en zelfs daarbuiten deel uit van onze vereniging.

Door de ingebruikname van onze schitterende nieuwe accommodatie in 2006, hebben we sterke groei doorgemaakt en hebben we nu ongeveer 570 leden. Op onze accommodatie hebben we de beschikking over 2 kunstgrasvelden met verlichting, waardoor er bijna altijd gevoetbald kan worden. Verder beschikt de vereniging over een grote kantine, bestuurskamer, 7 kleedkamers, 2 scheidsrechterkleedkamers, een medische verzorgingsruimte, een technische ruimte en een ruimte voor trainingsmaterialen en wedstrijdballen.

De vereniging beschikt momenteel over 4 seniorenteams, 1 Damesteam, 1 Veteranenelftal en 1 Veteranenzevental (45+), 6 juniorenteams, 10 pupillenteams, 1 Mini-pupillenteam en 2 Meidenteams en een groep recreanten (Huppeldepub). U ziet het, voor elk iets wils, van jong tot oud!

Natuurlijk heeft FC Hoensbroek een belangrijke sportieve doelstelling. Als een van de grootste voetbalverenigingen van Heerlen willen we zo hoog mogelijk voetballen met de standaardteams. Dat betekent het 1e en 2e elftal van de seniorenafdeling en de standaard juniorenelftallen van de jeugdafdeling JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1. Op dit moment speelt onze JO19-1 zelfs in de Landelijke 4e Divisie en alle andere standaard jeugdteams in de Hoofdklasse). Natuurlijk zijn ook bij andere elftallen de sportieve prestaties belangrijk, maar nog belangrijker is de doelstelling dat alle leden van FC Hoensbroek even veel recht hebben op de mogelijkheid om te sporten en deel te nemen aan de activiteiten die door onze vereniging georganiseerd worden. Bij FC Hoensbroek moet elk lid zich thuis kunnen voelen en met plezier zijn sport kunnen bedrijven!

Webfoto8
Webfoto6
Webfoto4
Webfoto5
Webfoto7
Webfoto2
Webfoto3
Website van sportaanbieder >

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >