Karatevereniging Budosport Heerlen

Bij Budosport Heerlen wordt het Shotokan karate-do beoefend. Shotokan karate-do is één van de oudste traditionele stijlen binnen het moderne karate en is wereldwijd een van de meest beoefende stijlen. Kom vrijblijvend eens kijken tijden één van onze trainingen.

Karate is een dynamische vechtsport waarbij geen wapens worden gebruikt maar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van speciale vuiststoten, trappen, slagtechnieken en in mindere mate werptechnieken. Letterlijk betekent karate-do ‘de weg met de lege hand’.

Het trainen van karate is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt. Van (kleine) kinderen tot aan senioren en alles daartussen. Onze leerlingen variëren in leeftijd van 6 tot 56 jaar.

Bij Budosport Heerlen kun je terecht voor traditioneel karate én wedstrijdkarate, voor beide takken zowel op recreatief als prestatief niveau.

Karatevereniging Budosport Heerlen staat al meer dan 40 jaar voor pedagogisch verantwoord lesgeven. Ondanks dat we groepslessen verzorgen, ligt de focus op het individu. Het karate biedt vele vaardigheden die in het normale leven zeer van belang zijn.

Door het beoefenen van karate krijgen kinderen een betere motoriek, verhoogde concentratie, discipline en zelfbeheersing, leren ze eigen mogelijkheden en beperkingen inzien en groeit hun zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen wordt ook uitdrukkelijk de nadruk gelegd op wederzijds respect onder elkaar.

De trainingen staan onder leiding van ervaren en rijksgediplomeerd kader. Budosport Heerlen is lid van de sportbond KBN.

Tijdens de trainingen komen 5 trainingsonderdelen regelmatig aan bod. Dit zijn: Kihon, Kata, Kumite, Jutsu en Do

6
5
4
3
2
1
Website van sportaanbieder >

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >