Parkstad Futsal League (zaalvoetbal)

De Parkstad Futsal League (PFL) is een vrijetijd zaalvoetbalcompetitie. De PFL is een vereniging, ingeschreven in de KvK. De wedstrijden van de PFL worden gespeeld in de sporthallen van de gemeente Heerlen (In de Biessen, Varenbeuk en Palemig).

Vrienden-, collega- en/of familieteams kunnen zich voor de start van het seizoen inschrijven en wekelijks een recreatieve zaalvoetbalwedstrijd spelen, geleid door een KNVB-scheidsrechter waarbij sportiviteit hoog in het vaandel staat.

Onze vrijetijdscompetitie is ontstaan omstreeks 1980. We zijn gestart met een beperkt aantal teams en op onze piek speelden zo’n 34 teams mee. De competitie is opgezet door de heer Jan Hellenbrand. Helaas is Jan niet meer bij ons. Desondanks wordt er nog immer met plezier gevoetbald.

De competitie was en is een competitie waar menig team met veel plezier in voetbalde of voetbalt. Het speelgebied van de vrijetijdscompetitie is regio Parkstad. Echter beperken wij ons niet tot deze regio en zijn teams buiten deze regio zeker welkom. Het doel van onze vrijetijdscompetitie is een gezellig potje zaalvoetbal spelen. Er wordt uiteraard gespeeld om te winnen maar het blijft sportief. We moeten allemaal de dag erna weer werken.

De wedstrijden worden te allen tijde geleid door een scheidsrechter. Onze scheidsrechters hebben KNVB gefloten of doen dat nog steeds. Met betrekking tot de spelregels gaan wij uit van de dan geldende KNVB-zaalvoetbalregels. Hierop hebben we, in overeenstemming met het bestuur en alle teamleiders, gerichte aanpassingen aan gedaan om te voldoen aan een vrijetijdscompetitie.

Logo FPL mét fpl in bal
Logo Jan Hellenbrand Cup
Nieuwjaarstoernooi PFL
Artikel Dagblad de Limburger 16 7 2023
RESPECT aanvoerdersband UNITED 2022 2023
Afbeelding van Whats App op 2022 10 30 om 14 06 44
Website van sportaanbieder >

Actueel

Maatschappelijke Dienst Tijd Sport

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >