Voetbalvereniging RKSV Groene Ster Heerlerheide

RKSV Groene Ster is een traditierijke voetbalvereniging uit Heerlerheide Heerlen-Noord. Met meer dan 800 leden is het de grootste voetbalvereniging in Heerlen. Het sportpark Pronsebroek is gelegen aan de Hei-Grindelweg 66 in Heerlerheide-Heerlen. Groene Ster is als hoofdklasser de hoogst spelende vereniging in Heerlen. De jeugdafdeling waarin jongens en meisjes in 35 teams uitkomen op elk niveau is de hoofdslagader van de vereniging.

Groene Ster beschikt over een seniorenafdeling met zes elftallen, veteranen, 35+ voetbal, G-voetbal - voor sporters met een beperking- en jeugdvoetbal voor jongens en meisjes. Groene Ster 1 en 2 spelen op hoog niveau. Groene Ster in de Hoofdklasse B en Groene Ster 2 in de eerste klasse.

Wil je met vrienden een seniorenteam vormen, dat kan bij Groene Ster als lager elftal. Ook het 7 tegen 7 voetbal op vrijdagavond neemt toe in populariteit. Ook binnen ons G-team is het genieten voor spelers en speelsters. Iedere jongen en meisje tussen 5 en 19 kan op elk niveau bij Groene Ster de voetbalsport bedrijven, zowel recreatief en prestatief. Groene Ster streeft ernaar om met de standaard jeugdteams op minimaal eerste klasse / hoofdklasse niveau te spelen.

De enorme populariteit in het meisjesvoetbal is ook bij Groene Ster merkbaar, meer dan 100 meisjes voetballen bij Groene Ster. Spelplezier, Sportiviteit en Respect staan centraal bij onze vereniging De commissie Sportiviteit & Respect ziet er op toe dat de regels worden nageleefd. Groene Ster vervult een belangrijke maatschappelijk/sociale functie in Heerlerheide, streven is dat iedereen zich thuis voelt bij onze vereniging.

Het sportpark Pronsebroek beschikt over vier velden met verlichting, twee kunstgrasvelden, een grasveld en een pupillen kunstgrasveld. De accommodatie zal in najaar van 2019 ook de beschikking krijgen over acht nieuwe kleedlokalen voor Groene Ster en gemeentelijke sportzaal voor het basisonderwijs en plaatselijke verenigingen. De bouw hiervan is in volle gang.

Dus wil je voetballen op welk niveau ook, kom eens vrijblijvend aan een training deelnemen bij Groene Ster. Ons sportpark Pronsebroek aan de Hei-Grindelweg is zeven dagen per week, dus elke dag open in de avonduren.

BZ6P2496
BZ6P6695
DK9Q7630
Entree GS
GS6-1819-2
GS-FCL-1819-12
GS-JO11-5M-4
G-team
Hoofdveld1
Jeugd GS
Website van sportaanbieder >

Actueel

Winnaars Nationale Sportinnovator Prijs 2023: ‘Een (sociaal) veilig sportklimaat’ bekend

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >