Positieve Gezondheid & StandBy

Ontwikkelingen binnen Heerlen STAND-BY! in Coronatijd. In maart 2020 leek de wereld ineens stil te vallen. We moesten allemaal even onze eigen weg in de genomen maatregelen zoeken. Er werd aanspraak gemaakt op onze veerkracht.

Bij STAND-BY! zijn we bezig om vorm en uitvoering te geven aan het
scholingsplan Positieve Gezondheid.

We hebben medewerkers uitgenodigd om in deze tijd in eigen tempo de blended-learning te doorlopen waarbij de theorie rondom Positieve Gezondheid wordt uitgelegd.

Inmiddels zijn ongeveer 50 medewerkers geschoold via de blended-learning in combinatie met de 2 dagdelen groepstraining waarbij de het toepassen op jezelf en je werk wordt geoefend.

Later dit jaar volgen nog ongeveer 70 medewerkers die recent zijn uitgenodigd om te beginnen aan het online-deel. Ook het management zal een (compactere) training doorlopen. We hopen dan ook dat eind 2020 de meeste collega’s de basistraining Positieve Gezondheid hebben afgerond.

Wij zijn nu bezig met het vooruit kijken. Het vraagstuk implementatie. Met een training alleen zijn we er nog niet. We weten dat, als we er geen aandacht aan geven, het langzaam weer wegebt. Hiervoor hebben we een aantal zaken met elkaar bedacht en afgesproken.

Daarnaast zijn onze processen vanaf 2020 methodisch ingericht op basis van Positieve Gezondheid. Dat maakt, dat we het komende jaar de aandacht kunnen vestigen op het ophalen van ervaringen rondom implementatie en verdere verankering van het gedachtegoed.

We zijn op weg!
Stay Positive.

Thea Verkoeijen

Medewerker Kwaliteit Heerlen STAND-BY!

Implementatiecoach Positieve Gezondheid


Actueel

Sportcafé Ondernemende sportaanbieders Heerlen een succes!

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >