Bijscholing kader en andere kansen

Voor veel verenigingen zit het seizoen er inmiddels op en is de voorbereiding voor het komend seizoen afgerond. Vanaf augustus / september zal op diverse sportparken, in sporthallen en op andere locaties weer gestart worden met o.a. trainingen en wedstrijden. Misschien is dit wel het moment om alvast na te denken hoe jouw vereniging of organisatie het komende jaar verder gaat.

Veilig sportklimaat
Vanuit de sportservices, die door het NOC*NSF voor het sportakkoord Heerlen beschikbaar worden gesteld, is het mogelijk om met bepaalde onderwerpen aan de slag te gaan. Zo organiseerden wij onlangs een inspiratiesessie over het veilig sportklimaat en in het najaar zullen wij hier verdere verdieping in aanbieden. Verenigingen kunnen dan samen in gesprek over hoe zij met het thema om gaan en er zal bekeken worden of en waar nog verbetering mogelijk is. Hebben jullie interesse om hier ook bij aan te sluiten? Geef dit dan zeker alvast door via tvanveen@alcander.nl.

Veel meer mogelijkheden
Naast deze mogelijkheid, zijn er nog tal van kansen. Zo hebben 7 voetbalclubs uit Heerlen de cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach aan kunnen bieden aan vrijwilligers en werd de coöperatie Samen Winnen ondersteund met procesbegeleiding. Wil je weten wat er voor jouw organisatie mogelijk is? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Thijs van Veen via 06-4314 1282 of tvanveen@alcander.nl.

Actueel

Onderzoek over sport- en cultuurbehoefte

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >