RKSV Bekkerveld start met G-voetbal

Bekkerveld is de 2e voetbalvereniging met een G-team in Heerlen. Het initiatief is ontstaan door Matthew, hij woont tegenover Bekkerveld en wilde heel graag voetballen bij deze club. Helaas kon hij niet mee doen bij de reguliere trainingen vanwege zijn beperking. RKSV Bekkerveld had zelf geen geschikte trainers en vrijwilligers. Toen is Iedereen Kan Sporten Parkstad ingeschakeld.

Ouderwets, door middel van flyers in de brievenbus bij inwoners van Caumerveld-Douve Weien en Aarveld-Bekkerveld, zijn er 6 enthousiaste trainers en vrijwilligers geworven. Hierna heeft de regioconsulent van Iedereen Kan Sporten Parkstad informatie gegeven aan de nieuwe trainers en vrijwilligers over ‘hoe om te gaan met de doelgroep’.

Na een fase van voorbereidingen, was het zo ver dat de deelnemers geworven konden worden. Eindelijk op donderdagavond 31 maart was de eerste training, 8 enthousiaste deelnemers stonden te popelen om te beginnen! Ondertussen is het voetbalteam uitgegroeid tot 16 enthousiaste spelers. Het enthousiasme van de spelers en trainers is zo groot, dat het team op zaterdag 11 juni al hun eerste toernooi speelt bij EHC Hoensbroek. De wedstrijden zijn zeven tegen zeven spelers, en ze voetballen op een half veld. Het gaat met name om het plezier en enthousiasme. In de basis zit geen verschil met het gewone voetbal.

Het voetbalteam is opgestart in samenwerking met Iedereen Kan Sporten, Wijkraad Bekkerveld en Stand-By.RKSV Bekkerveld start voetbalteam voor mensen met (verstandelijke) beperking.

Actueel

Sportcafé Ondernemende sportaanbieders Heerlen een succes!

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >