Het Sportakkoord Heerlen wil sport- en beweegaanbieders in de gemeente graag helpen om zich beter te organiseren en zich beter te profileren. Om dit te bereiken stelt het Sportakkoord Heerlen de "subsidie opleiding en ontwikkeling" en de "subsidie Zichtbaarheid, samenwerking en aanvullend/vernieuwend aanbod" beschikbaar. Klik op de link in de sidebar om het aanvraagformulier voor de twee subsidies te openen.
Opleiding en ontwikkeling
Met de subsidie opleiding en ontwikkeling stimuleert Sportakkoord Heerlen dat sportaanbieders aan de slag gaan met het opleiden van trainers, begeleiders, bestuurders en technisch kader.
Voor opleidingen gericht op directe inzetbaarheid van het kader op ‘breedtesportniveau’ (zoals cursussen voor jeugdtrainers of een sociaal veilig sportklimaat) tot 500 euro, wordt 100% van de eigen bijdrage vergoed na afronding van de cursus. Indien de cursus niet wordt afgerond, vergoeden wij 75% van de eigen bijdrage.
Voor opleidingen >500 euro of andere cursussen zal het kernteam per aanvraag beoordelen of en hoe hoog de vergoeding zal zijn. Indien toegekend, wordt 100% van het subsidiebedrag vergoed na afronding van de cursus. Bij niet afronden wordt 75% van het subsidiebedrag vergoed.
Vereisten
Zichtbaarheid, samenwerking en aanvullend/vernieuwend aanbod
Het kernteam Sportakkoord Heerlen stimuleert graag dat aanbieders zelf acties oppakken om beter zichtbaar te zijn in de wijk, ten behoeve van ledenbehoud, ledenwerving, maar ook voor bijvoorbeeld toegankelijkheid of het verbreden van de doelgroep. Hiervoor is de Subsidie Zichtbaarheid, samenwerking en aanvullend/vernieuwend aanbod beschikbaar:
Voor het vergroten van de zichtbaarheid (ledenbehoud en/of -werving) stelt het kernteam een bedrag van maximaal €250,- beschikbaar. We denken hierbij aan activiteiten voor / met de buurt of eigen leden. Hierbij een voorbeeld:
Een dag waarbij ieder jeugdlid een vriend of vriendin mag meenemen naar de club om kennis te maken met de sport/club.
Het kernteam Sportakkoord Heerlen stimuleert dat verenigingen en organisaties elkaar opzoeken (samenwerking of aanvullend/vernieuwend aanbod creëren) en aan de slag gaan met nieuwe doelgroepen of activiteiten. Hiervoor stelt het kernteam een bedrag van maximaal €2.000,- beschikbaar. Hierbij een voorbeeld:
Een aangepast beweegaanbod creëren voor kinderen die niet meekomen met het reguliere aanbod, waarbij de samenwerking wordt aangegaan met een fysiopraktijk, een bewegingsagoog en een bewegingswetenschapper om de motorische vaardigheden aan te leren.
Vereisten
Voor vragen of opmerkingen over deze subsidie, of voor het indienen van een aanvraag, kan contact opgenomen worden met Kyle Holtus via kholtus@alcander.nl of 06- 4172 3519.