Veilig sportklimaat

Op 22 juni organiseerden wij een inspiratiesessie over een veilig sportklimaat. Tijdens deze bijeenkomst ging Christel Heeren (NOC*NSF) het gesprek aan met de aanwezigen. Ondanks de schrijnende voorbeelden was dit een heel boeiende avond.

Vanwege het belang van dit onderwerp, willen we het veilig sportklimaat graag nog breder onder de aandacht brengen. Bij deze nodigen wij dan ook iedere vereniging uit om aan te sluiten bij de workshops ‘Blijf je stil of praat je er over?’. Op drie avonden, verspreid over 3 à 4 maanden, staan we samen verder stil bij de verschillende thema’s. Samen met jullie hopen we het verenigingsbeleid rondom sociale veiligheid aan te kunnen pakken en bespreekbaar maken van (grensoverschrijdend) gedrag binnen de vereniging.

Deze workshops zijn bedoeld voor het bestuur van een vereniging of iemand die namens het bestuur aansluit, minimaal 2 deelnemers. Naast de stappen die binnen de vereniging gezet kunnen worden, kijkt de verenigingsondersteuner ook graag mee of er nog ergens extra hulp bij geboden kan worden.

De eerste avond zal plaats vinden op woensdag 30 november, in januari en februari zal er een vervolg aan gegeven worden. Aanmelden kan tot 2 november door een e-mail te sturen naar Thijs van Veen. Geef daarbij aan om welke vereniging het gaat, met hoeveel personen je aan wilt sluiten en wat jullie rol binnen de vereniging is.

Theatervoorstelling ‘’Ik wou dat het weer weekend was’’
Naast deze cursus Veilig sportklimaat organiseren we voor alle verenigingen samen met de KNVB de theatervoorstelling ‘’Ik wou dat het weer weekend was’’.

We nodigen je van harte uit om samen met andere bestuurders en kaderleden de voorstelling te bekijken en het gesprek aan te gaan over de kracht van diversiteit, maar ook de pijn van kwetsende uitingen in de sport. De spelers zetten (jong)volwassen sporters, maar ook bestuurders, trainers en scheidsrechters, aan het denken over bijvoorbeeld de invloed van je afkomst op je zelfbeeld, het beeld van de ander en je kansen op het veld en in de maatschappij.

Hoewel de voorstelling gericht is op voetbal, kan het gezamenlijke nagesprek juist heel interessant zijn voor allerlei sportverenigingen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 december van 19.30 tot 21.30 uur, locatie wordt nog gecommuniceerd. Aanmelden kan al via tvanveen@alcander.nl, deze avond zal via www.sportinheerlen.nl ook nog eens gecommuniceerd worden.

Actueel

Onderzoek over sport- en cultuurbehoefte

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >