Weltania

Al 75 jaar voetbal in Welten bij Weltania

De voetbalvereniging R.K.V.V. Weltania is opgericht op 19 juli 1945. In de stad Heerlen en omgeving heeft onze vereniging een goede naam opgebouwd en staat bekend als een actieve en sportieve vereniging. Op onze accommodatie komen wekelijks circa 200 leden bijeen om hun hobby te beoefenen.

Onze accommodatie maakt onderdeel uit van Sportpark Ter Worm gelegen aan de Koekoeksweg 2. Dit sportpark ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied Ter Worm met als naaste buren het VISTA college, Zuyd Hogeschool, Sintermeertencollege en de Open Universiteit.

Vanaf 2014 beschikken wij over een kunstgrasveld met een uitstekende verlichtingsinstallatie. Op dit veld worden alle activiteiten afgewerkt. Van maandag t/m vrijdag tussen 17.30 en 21.30 uur zijn via een strak rooster de trainingen voor alle teams gepland. Op zaterdag zijn van 9.30 tot 17.00 uur de wedstrijden van de jeugdteams. Op zondag van 9.30 tot 16.30 de wedstrijden van de seniorenteams.

Naast het kunstgrasveld, beschikt de club over een goed onderhouden clubgebouw. Dit bestaat uit een voetbaltechnisch gedeelte en het clubhuis. In het voetbaltechnisch gedeelte zijn vier kleedlokalen en twee scheidsrechters ruimtes, een verzorgingsruimte en een grote bergruimte aanwezig. Het clubhuis en de bestuurskamer bieden plaats aan circa 120 personen.

Het eerste en tweede elftal zijn de selectieteams waar de prestatie voorop staat. Dat geldt grotendeels ook voor ons damesteam. De elftallen 3, 4 en 5 zijn een recreatief ofschoon ook zij graag een kampioenschap willen vieren. Ons eerste team speelt in de derde klasse K.N.V.B. Daarnaast hebben we vanaf het seizoen 2020-2021 een Heren 35+ team voor de KNVB-competitie ingeschreven. Zij spelen hun wedstrijden, 7 tegen 7 op een half veld, op de vrijdagavond in de vorm van een halve competitie met drie tegenstanders. In een soortgelijke vorm spelen de dames van het damesveteranenteam één keer per maand hun wedstrijden op de zaterdagavond.

De jeugdafdeling is voor Weltania zeer belangrijk en heeft ook speciale aandacht. Inclusief een meisjesteam (MO 17) nemen we in het seizoen 2022-2023 met 10 jeugdteams deel aan de competitie. Plezier in het spel staat voorop, lekker op zaterdag spelen in een team met je vrienden. Maar daarnaast natuurlijk ook willen winnen.


Carmine
Eikenderveld
E Afgelopen
DSC_0470
DSC_0327_126
DSC_0087
D-Mido
IMG_7311
Website van sportaanbieder >

Actueel

Winnaars Nationale Sportinnovator Prijs 2023: ‘Een (sociaal) veilig sportklimaat’ bekend

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >