Sportaccommodaties en sportieve openbare ruimte

De gemeente Heerlen maakt sporten mogelijk met een ruim aanbod aan sportaccommodaties. We willen daarbij een optimale balans tussen vraag en aanbod en kwaliteit en betaalbaarheid. Ook is het beleid gericht op het groeperen van voorzieningen zoals bijvoorbeeld op de sportcomplexen Varenbeuk, Aarveld en A gene Bek.

Heerlen telt 10 buitensportcomplexen. Je kunt daar de volgende sporten beoefenen: voetbal (8), hockey, korfbal, atletiek en honk- softbal. De gemeentelijke buitensportcomplexen zijn buiten de tijden dat de sportverenigingen de velden gebruiken, voor iedereen toegankelijk om te sporten.

Je kunt zaalsporten beoefenen in een van de 4 sporthallen (3 vakken), 3 sportzalen (2 vakken) en 10 gymzalen. Wij hebben volop geïnvesteerd in de zaalsporten door gedateerde gymzalen te vervangen door een nieuwe sporthal (A gene Bek in Aarveld) en 3 nieuwe gymzalen binnen de Brede Maatschappelijke Voorzieningen Aldenhof(Hoensbroek), Molenberg en MSP. In 2019 volgt nog een vierde nieuwe gymzaal op sportcomplex Pronsebroek.

In Hoensbroek ligt het gemeentelijke zwembad Otterveurdt en op sportcomplex Kaldeborn exploiteert de gemeente Skatehal The Promise.

Daarnaast zijn er nog verschillende sportaccommodaties die niet door de gemeente worden aangeboden zoals tennis, boulodrome, handboogschieten, indoor beach sport (Indoor Beach Limburg. en de tafeltennisaccommodatie van TTV Heerlen. En is er een uitgebreid aanbod aan fitness. De zorglocaties van Adelante (Hoensbroek) en Mondriaan (Welten) beschikken over verschillende sportfaciliteiten.

Bekijk hier de sportaccommodaties

Actueel

Beleidsregel sport 2022

meer lezen >

Meer over sport in Heerlen

Lees hier meer achtergrondinformatie over sport in Heerlen.

meer lezen >

In de spotlight

Nieuw in Heerlen : Verenigingsondersteuning

meer lezen >